Privacy policy

Politika privatnosti

Politika se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

D.Š. Savjetovanje d.o.o. (u nastavku tekasta Yachts Croatia) poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja svojih internetskih stranica.

Yachts Croatia može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja internetskih stranica putem kolačića (cookies), koji ne sadrže osobne podatke, te IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Isti služe da bi web stranica radila optimalno. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.

Vaši podaci obrađivat će se u svrhu pružanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima. U svim mailovima je mogućnost odjave s liste primatelja.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka putem newlettera

Yachts Croatia se Obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika prikupljenih putem newslettera, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira korisnika o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Podaci koje prikupljamo: Ime i prezime, Email i IP adresa (ponekad broj telefona / mobitela, naziv tvrtke) te ostale podatke koje razmijenite s nama.

Osobne podatke prikupljamo u određenu i zakonitu svrhu:

  • Slanja newslettera
  • Slanje obavijesti o događanjima, ponudama, člancima i korisnim informacijama

Osobne podatke dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

Sukladno Uredbi o mjerama zaštite podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) na vaš zahtjev putem maila gdpr@yachtscroatia.com  ili GDPR forme na našoj stranici omogućit će vam se uvid u sve vaše osobne podatke kojima raspolažemo, načinu obrade te mogućnosti ograničenja obrade, izmjene ili brisanja istih.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te Yachts Croatia poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj uredbi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

  •  vaše podatke nećemo koristiti ni za jednu drugu svrhu od one koja je ovdje navedena ili ugovorena
  •  vaš kontakt i osobne podatke nećemo dati bilo kojoj trećoj strani
  •  vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo na vaš zahtjev (pravo na prijenos) ili uz sudski nalog
  •  bilo kada se možete odjaviti iz e-mail liste.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne uvjetujemo pristup našim stranicama dostavom podataka, te ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za izvršenje naručenih usluga i proizvoda.

Vrijeme čuvanje podataka

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju davanja privole za primanje obavijesti i korisnih informacija, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

Obrada osobnih podataka izvan EU

Osobne podatke Korisnika obrađujemo unutar Europske Unije i SAD-a (servisi poput MS Office 365, OneDrive for Business, Google drive for Business), što je regulirano međunarodnim sporazumima između EU i SAD-a.

Zakonitost obrade

Društvo će obrađivati vaše podatke na zakonit i siguran način. Ukoliko smatrate da Društvo postupa s vašim podacima na nezakonit način te isto ne možete riješiti u suradnji s Društvom, imate pravo uložiti prigovor Nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).